V-ați întrebat vreodată cum este construit parul dvs. sau cum să aveți grijă de el în mod corect? Ei bine, îngrijirea corectă a părului este determinată de porozitate. Ce? Acesta este unghiul la care sunt ridicate cuticulele de păr; Cât de departe sunt cortexul părului. Cuticulele în sine compun teaca exterioară a părului, care este prima, partea cea mai exterioară a firelor. Rolul cuticulelor este acela de a proteja impotriva factorilor externi agresivi, de a mentine umezeala parului la nivelul corect, impreuna cu asigurarea neteditatii si luciului. Aflați care este nivelul de porozitate al părului și ce produse cosmetice ar trebui să le folosiți pentru a avea grijă de fire.

Porozitatea părului tău este … Convinge-te!

Toți producătorii de coafuri și coafori disting trei tipuri de bază ale porozității părului: joasă, medie și înaltă. Acest lucru poate fi definit doar prin examinarea cuticulelor sau prin efectuarea unui test (problema va fi dezvoltată mai târziu). Să începem de la tipul de porozitate scăzută. Cuticulele de astfel de păr sunt legate împreună strâns. Prin urmare, firele sunt elegante, reflectă bine lumina. Ce este mai mult, este greu să le legați și să vă bateți. Mai mult decât atât, livrarea de substanțe nutritive pe astfel de păr este consumatoare de timp, toroanele sunt rezistente la deteriorări și este ușor să le facem la rădăcini.Parul de înaltă porozitate este contrarietatea totală a părului cu porozitate scăzută. Care sunt caracteristicile sale caracteristice? În primul rând, spălarea și uscarea sunt mult mai ușoare. Mai mult, este ușor de deshidratat și, ca o consecință, o face frizzy. Colorantii si cosmeticele pentru par au acces usor pentru a intra in interiorul arborelui de par din cauza cuticulelor ridicate.Și despre porozitatea medie? Parul este greu să definească cu precizie. Are caracteristici ale părului ridicat de porozitate (părul părului) și porozitatea redusă (rădăcini).

Cum să tratăm părul cu porozitate diferită?

Păr mare de porozitate

Cea mai bună opțiune este tratarea acesteia cu emolienți, umectanți, balsamuri și spălarea părului din oțet. Aplicați uleiuri polisaturate, moleculele mari ale cărora pătrunde prin cuticule larg deschise. Uleiul include: ulei de semințe de zmeură, ulei de șofrănaș, ulei de semințe de căpșună, ulei de semințe de in, ulei de semințe de pepene verde, ulei de semințe de măr și ulei de trandafir. În timpul tratamentului, utilizați și aloe și glicerina. Cu toate acestea, utilizarea substanțelor rare, deoarece efectul secundar al supradozajului este frizz și static de păr. O altă soluție excelentă este aplicarea diferitelor produse de întreținere, atât cele care trebuie lăsate cât și cele care trebuie clătite. Din când în când, utilizați spălări de oțet deoarece acestea sunt bune la închiderea cuticulelor de păr.

Parul slab de porozitate

Este cel mai ușor de tratat. Ceea ce este foarte important, nu uitați să nu utilizați produse care conțin proteine. Substanțele însăși pot înrădăcina părul și îl pot face gras. În schimb, faceți o încercare pentru balsamurile de plante; Cel mai preferabil dacă produsele includ emolienți în compoziția lor. Mai mult, aplicați unturi saturate și unturi cosmetice. Veți fi surprins de faptul că uleiul de cocos, uleiul de palmier, uleiul babssu, precum și Shea, mango și untul de cacao vă pot transforma părul.

Parul cu porozitate medie

Balsamurile de proteine reprezintă o soluție bună în acest caz. La fiecare câteva săptămâni, aplicați frecare de păr sau spălare a părului cu lapte și gălbenuș de ou. Mai mult decât atât, utilizați uleiuri mono-saturate cum ar fi ulei de alune, ulei de semințe de papaya, ulei de semințe de prune, ulei de semințe de cires, ulei de semințe de arahide, ulei de semințe de piersici, ulei de migdale dulci, ulei de avocado, ulei de arahide, ulei de macadamia sau ulei de măsline. Evitați utilizarea produselor care pot crește unghiul în care cuticulele de păr sunt deja deschise. Pe de altă parte, nu există nicio contraindicație pentru aplicarea produselor cu caracteristici de închidere a cuticulelor.

Testarea porozității părului

Nu vă îngrijorați, acesta este singurul test care nu va fi evaluat de nimeni. Doar încercați să răspundeți la întrebările de mai jos. Datorită acestui aspect, veți relua definirea nivelului de porozitate al părului, deoarece veți putea alege cele mai bune metode de îngrijire pentru componentele dvs. Gata? Începe!

SPĂLAREA PĂRERILOR
 1. Are părul uscat lung sau scurt?
 2. Este greu să-ți faci părul umed?
 3. Cand parul tau arata cel mai bine: imediat dupa spalare, la cateva ore dupa spalare sau chiar inainte de urmatoarea spalare?
 4. Ai probleme cu spălarea părului exact? Dacă da, ce produse folosiți pentru a face acest lucru?
STYLING HAIR
 1. Are părul dvs. nevoie de mult timp pentru a ajunge la forma sa anterioară, dacă îl periați de cealaltă parte a capului?
 2. Este parul tău maleabil și se deformează cu ușurință după ce ai decupat o trupă de păr sau o plajă de răsturnare?
 3. Părul crește volumul după pieptene? Poate pierde volumul?
CĂLĂTORIE A PĂRULUI
 1. Are parul dvs. strălucire naturală și sănătoasă?
 2. Ce preferi mai bine, având părul legat sau purtându-l în vrac?
 3. Cum se simte când atingi capetele părului?
 4. Cât de des vopsiți, îndreptați-vă și uscați părul?
 5. Ce cosmetice nu ți-au ajutat părul / agravați starea părului?
 6. Este îngrijirea părului intensă sau mai degrabă moderată?

După cum puteți vedea, Testul de porozitate a părului este împărțit în trei părți, pentru a vă ușura sarcina. Secțiunile PRESIUNE PENTRU PĂRĂ, PERSONALIZAREA PĂRĂRII ȘI PĂREREA PĂRII TALE includ întrebări care vă permit să stabiliți rapid și cu mare precizie dacă părul dvs. are o porozitate mică, medie sau înaltă.

Dacă nu găsiți acest test suficient de eficient, puteți găsi alte idei despre cum să definiți porozitatea părului pe Internet. Veți găsi metoda Touch And See, precum și metodaUleiul de cocos și ulei de nucă de cocos. Prima metodă depinde de observarea modului în care părul se comportă zilnic. Pentru a vă clarifica, verificați modul în care firul dvs. arată imediat după spălarea acestuia, definiți dacă acesta este ușor de gestionat sau nu și cum reacționează la diferite condiții meteorologice. Și ce se întâmplă cu metoda uleiului de făină și de nucă de cocos? Pulverizați-vă părul cu făină sau aplicați ulei de nucă de cocos. Dacă părul devine uscat și frizzy, îl puteți considera ca porozitate ridicată.

Știți deja, care este porozitatea părului dvs?